Blog kartářky Evy

aneb o co se s Vámi chci podělit

Výběr starších příspěvků:

Minulost už jsme prožili
Minulost už jsme prožili

Je velmi složité se odpoutat od minulosti nebo se alespoň s ní vyrovnat tak, abychom se k ní denně nevraceli. Je však zapotřebí neustále pracovat na tom, aby nás minulost přestala svazovat a kvůli tomu bychom si neužívali přítomnost.

Je třeba si uvědomit a hlavně podle toho jednat, že minulost je pryč a už není zapotřebí se zabývat tím, co by bylo kdyby..., protože nic už nezměníte, nejde nic napravit, to je prostě fakt.

Uvědomme si prosím, že pokud žijeme v mysli v minulosti, zabýváme se tím co bylo, připravujeme se o daný okamžik. O to, co prožíváme nyní. Nenechme si přítomnost zmizet mezi prsty, abychom později nemuseli litovat, že jsme opět něco propásli.

Neotáčejme se, žijme nyní.

2015-09-24 16:12:19

Nechme muže, aby mohli být galantní.
Nechme muže, aby mohli být galantní.

Jednoho středečního dopoledne jsem pracovala na cestách, vybrala jsem čínskou jídelnu v jednom obchodním domě. Abych si odpočinula od počítače, tak jsem občas pozorovala lidi kolem sebe.
Nemohla jsem si nevšimnout dvojice, která přišla na jídlo. Byli to lidé kolem třiceti, hezkého zdravého muže doprovázela pohledná žena. U pultu si objednali jídlo, poté muž odešel ke stolu.
Začala docela zvláštní situace k zamyšlení, žena pobíhala od stolu k pultu, tu donesla muži polévku, ubrousky, tácek, pití a nakonec i svoje jídlo. Po jídle vše naskládala na donesený tác, oba se postavili, muž si dal svoje ruce do kapes, žena vzala tác plný nádobí a oba odcházeli, žena vrátila tác, muž odešel před Bistro a ani ženě nepodržel dveře.

Pokud Vás toto neudivilo, tak byste se měla zamyslet, protože pokud nenecháme muže, aby k nám byl galantní, donesl jídlo, odnesl tác, podržel nám dveře, rychle si na to zvykne, a potom to bere za samozřejmost.

Samozřejmě nevím, zda se někdy tento muž pokoušel o to být galantní nebo toto chování je jeho přirozenost, ale pokud se ani nesnažil, nemůže ona žena očekávat, že by si jí někdy vážil nebo jí bral vážně.

Oh ženy nechte svého muže zazářit, pokud mu nedojde, že má nést tašku, donést jídlo, tlačit kočárek atd., řekněte mu, že jeho pomoc je vítaná.

2015-07-10 05:19:30

Rok dřevěné Kozy
Rok dřevěné Kozy

Letošní rok je, podle čínského zvěrokruhu, rokem Kozy, která převzala vládu 18. února ve 23 hodin, od dosavadního vládce Koně. Na rozdíl od rychlého a bláznivého Koně je klidnější, ale poněkud svéhlavá. Kdykoli se jí zachce, zastaví se a třeba se zasní nebo zapřemýšlí, i když se to zdá, v dané chvíli, sebe více nevhodné.
Zpomalení bude určitě dobré, protože díky tomu budeme mít možnost si všimnout jaký je svět kolem nás, což stojí zato si uvědomit.
Více poznáme lidi kolem nás, věci, vše co je nám dáno, nekonečná hojnost a boží láska, stojí za to si toto vše uvědomit, potěšit se a užít si vše kolem.
V roce Kozy můžeme pociťovat vetší mateřské sklony a silnější sociální cítění. Bude pro nás větší samozřejmostí se pro druhé obětovat a dávat více z dobroty svého srdce, budeme lépe připraveni na kolektivní práci.
Pravděpodobně budeme i mazlivější a citlivější, dokážeme lépe projevovat své city.
Po pracovní stránce se vše může někdy zdát poněkud náročné, protože se můžeme potýkat s nepřesnými informacemi i zbytečnými úkoly, které nás budou odvádět od základního dění. Také budeme nuceni řešit a zabývat se něčím z minulosti, nebude však vhodné se tomuto bránit, měli bychom se tomuto poddat a raději popřemýšlet, jak z této situace co nejlépe vyjít. Toto může přinést nějaké problémy v různých oblastech našeho života.
V tomto roce můžeme pociťovat i větší potřebu se zahřát, teplo bude mít vliv na vaši výkonnost, protože tepelná nepohoda jí výrazně sníží.
V tomto období se také otevírá meridián tenkého střeva, který má za úkol oddělit jasné od kalného a to bude v roce Kozy našim úkolem.
Ve zdravotní oblasti nám Koza přinese přecitlivělost, alergie a autoimunitní choroby. Labilnější může být i oblast jater, tří ohnišť a plic.
Podporujte zažívání a vyhýbejte se emocionálnímu zatížení.

Tento rok bude rokem plný citů, ale občas i zmatků a zpomalení v některých záležitostech.
Užívejme si krásných maličkostí, které nám život nabízí, přízeň ostatních a zázraky jako je třeba východ slunce.

Přeji Vám mnoho lásky, šťastných a příjemných dnů a setkání.

Vaše kartářka Eva
2015-04-01 19:04:57

Nový rok

Na začátku nového roku je čas na bilancování a plánování. Většina z nás si vytyčí nové cíle a zamýšlí se nad tím, co se mu podařilo v roce uplynulém. Někteří lidé toto odsuzují, ale já si osobně myslím, že je dobré si dělat plány, dávat si předsevzetí, že si splníme své sny nebo se alespoň o to pokusíme. Pokud si něco opravdu přejeme a uděláme proto vše, co je v našich silách, tak se nám to podaří, jen najít ten správní směr, způsob, metodu nebo i odvahu.

Buďme odvážní a pilní, v každém z nás je velký potenciál a jsme předurčeni k tomu být šťastní. Tak se o to snažme, i když je to pro každého z nás velký cíl.

Můj syn mi po půlnoci přál hodně, hodně nový rok, na vysvětlenou mi řekl, že vždycky je čas na něco nového, lepšího, tak proto hodně, hodně nový rok.

Mějte krásný rok a i když pro některé z nás nezačíná zrovna nejlépe, tak nezapomínejte na to, že na Vás záleží jaký bude váš letošní rok, jak budete šťastní a spokojení, usměvaví a milí. Udělejte vše proto, abyste si cítili dobře.
Vaše kartářka Eva

2015-01-06 14:37:21

Tato stránka již byla zobrazena 16693x

Dubnový pozdrav

Milí návštěvníci, přátelé a příznivci,

první dubnový den je apríl, je již od 16. století spojen s různými žertíky. Není původně českou tradicí, ale vzhledem k naši povaze a smyslu pro humor, tato tradice se u nás zabydlela a zdomácněla. Také oslavíme svatého Vojtěcha a svatého Jiřího. Prvního dubna letos, ale také oslavíme nejvýznamnější svátek a to Velikonoce. Křesťané rozpoznali v tajemství Velikonoc opravdové jaro: život je silnější než smrt, strnulost hrobu je proměněna v kvetoucí zahradu..Skrze vzkříšení objevujeme nový život.

V tento den můžeme slýchávat třeba tyto koledy:

Malý koledníček
Já jsem malý koledníček, tetičko přišel jsem si pro červený vajíčko. Pro vajíčko červený, pro koláč bílý, jsem-li já vám, tetičko, koledníček milý?

Hody hody doprovody
Hody, hody, doprovody, dejte vejce malovaný. Nedáte-li, malovaný, dejte aspoň bílý, slepička Vám snese jiný.

Velikonoční pro kluky
Upletl jsem pomlázku, je hezčí než z obrázku, všechny holky, které znám, navštívím a vymrskám, než mi dají vajíčko, vyplatím je maličko.

Užijte si jarní dny a velikonoční svátky. Nezapomeňte, že každý den je krásný, když máme slunce v duši.

Přeji Vám krásné dubnové dny.

Mějte se moc krásně.

Vaše kartářka Eva

Duben